Thursday, September 07, 2006

Schopnost střílet tímto způsobem je nezbytnou složkou práce pěchotního vojáka v bitvě a policisty při provádění různých akcí bojového charakteru. Tato metoda střelby nemá za úkol plně nahradit konvenční způsob míření a střelby s mířením. Je to způsob střelby, který je vhodný za nepříznivých podmínek, které neumožňují míření běžným způsobem a střelec se nalézá v situaci bezprostředního ohrožení života.

BOJOVÉ NOŠENÍ ZBRANĚ NA ŘEMENI: Může dojít i k situaci, kdy střelec nebude moci střílet na náhle se oblevivší terč, protože nebude schopen rychle sejmout zbraň s ramene, protože ji má zavěšenou v běžně používané, nikoli bojové poloze.
Je-li puška karabina, samopal nebo útočná puška nošena konvenčním způsobem, tj. Hlavní vzhůru za pravým ramenem je velice nesnadné ji rychle a pohotově použít. Je sice možné to udělat, ale vyžaduje to neúměrně dlouhou dobu nácviku. Zobrazený způsob nošení je jednoduchý a každý se jej snadno naučí. Je vhodný jak pro bojovou střelbu, tak i pro lov a patří k několika základním fintám každého střelce.